Teamfoto Appido
Werkzaam in Schiedam, hoofdvestiging Vlaardingen
Wat te doen bij een lekkende kraan Redactie, 21 februari 2024

Een lekkende kraan is altijd ongewenst, of het nu in de keuken of de badkamer is. Naast het feit dat een kraan lekt erg vervelend is, wordt er ook nog eens onnodig veel water verspild. Dit is natuurlijk jammer, maar er is een eenvoudige oplossing om van een lekkende kraan af te komen.

Een goede start maakt het verschil

Dicht de hoofdkraan voordat u de lekkage gaat verhelpen, zodat er geen extra water verloren gaat. Vervolgens gaat u op zoek naar de oorzaak van de lekkage, zo kunt u vaststellen wat gerepareerd moet worden. Neem het benodigde gereedschap en de juiste materialen mee als u een onderdeel moet vervangen.

Wat de oorzaak is van een lekkende kraan

Er zijn meerdere mogelijke redenen voor een lekkende kraan. Verschillende plekken die u kunt onderzoeken. Kijk naar de uitloop van de kraan, als er water blijft stromen kan het binnenwerk van de kraan lek zijn of is het kraanleertje beschadigd. Indien de kraan bij de hendel lekt, heeft dat te maken met het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Mocht dit niet het gewenste resultaat opleveren, kunt u de volgende stap proberen. Is er een lek aan de onderkant van uw kraan? Mogelijk lekt er water via het kraangat. Mogelijk is de hendel lek of is er lekkage in de 'kraanbody'.

Gereed zijn om de lekkende kraan op te lossen

Wanneer u de watertoevoer heeft afgesloten en de oorzaak heeft gevonden, kunt u aan de reparatie beginnen. Begin met het losdraaien van de knoppen en het handvat van de kraan, zodat u de binnenkant kunt benaderen. Hierna maakt u het binnenwerk los om bij de pakkingring te komen, als deze defect is, kunt u deze vervangen.

Het is vaak zo dat het kraanleertje de hoofdzorg bij kraanlekkages is. Na het herstellen van de kraan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle onderdelen goed ontkalkt zijn. Als u alle onderdelen heeft vervangen, monteert u de kraan terug in elkaar door de stappen in omgekeerde volgorde te volgen.

Heeft u het probleem nog niet opgelost? [Bedrijfsnaam] kan helpen!

Mogelijk blijft de kraan na montage lekken, wat aangeeft dat de kraan versleten is en vervangen moet worden. Wanneer dit gebeurt, neem dan meteen contact op met Appido, we zijn er om u te assisteren. Als u een afspraak wilt plannen of nog vragen heeft, kunt u ons bereiken via 010 600 1145.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 010 600 1145

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Appido

Appido: Uw betrouwbare loodgietersbedrijf in regio Dordrecht, Gouda, Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam, Delft en omstreken


Welkom bij Appido, hét loodgietersbedrijf waar zowel zakelijke als particuliere klanten terecht kunnen. Met onze expertise en goed ambachtelijk vakmanschap staan we bekend om de hoogwaardige dienstverlening die we bieden. Onze focus ligt op allround loodgieterswerkzaamheden in de regio's Dordrecht, Gouda, Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam, Delft en de omliggende gebieden.


Breed scala aan diensten
Bij Appido bieden we een breed scala aan loodgieterswerkzaamheden. Onze professionele vakmensen zijn ervaren in de installatie, inspectie en reparatie van gasleidingen, waterleidingen, afvoersystemen, sanitair en leidingen. Voor een volledig overzicht van onze diensten kunt u terecht op onze pagina "Werkzaamheden". Hier vindt u gedetailleerde informatie over wat we te bieden hebben.


Samenwerking met andere specialisten
Als uw klus meer omvat dan alleen loodgieterswerkzaamheden, hoeft u zich geen zorgen te maken. We werken regelmatig samen met andere vakmensen, zoals tegelzetters, timmerbedrijven en ontstoppingsdiensten. Hierdoor kunnen we een complete oplossing bieden voor uw project, hoe groot of complex het ook is.


Renovatie en nieuwbouw
Naast reguliere loodgieterswerkzaamheden zijn we ook gespecialiseerd in renovatie- en nieuwbouwprojecten. Binnen ons uitgebreide netwerk hebben we ervaren specialisten op het gebied van nieuwbouw en renovatie. Door nauw met hen samen te werken, kunnen we efficiënt plannen en uw project tot een succes maken. Onze specialisten zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun expertise en ervaring en dragen het VAK-keurmerk.


24/7 spoeddienst
Soms zijn er noodsituaties waarbij snel handelen essentieel is. Denk aan waterlekkages, rioleringsproblemen of gasproblemen, vooral in de winter. Voor deze gevallen biedt Appido een 24/7 spoeddienst. We begrijpen de urgentie en zijn er om u te helpen wanneer u ons nodig heeft.


Neem contact met ons op
Voor spoedmeldingen raden we aan om telefonisch contact met ons op te nemen. Op deze manier kunnen we u het snelst bijstaan en direct een van onze medewerkers spreken. Voor alle andere vragen en diensten kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen. We staan klaar om u te helpen en streven naar uw tevredenheid.


Kies voor Appido, uw betrouwbare partner voor loodgieterswerkzaamheden in regio Dordrecht, Gouda, Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam, Delft en omgeving.


VCA

Reviews van Appido

Door A
Op 11 juli 2023
10

Kraantjes netjes geplaatst en een boiler goed verhangen. Omdat de meur zwak was heeft Appido de bevestiging versterkt. Aanrader

Door A
Op 1 juli 2023
10

Goede communicatie en goed werk!

Door M.J
Op 28 juni 2023
10

Heel vriendelijk en bovenal zeer zorgvuldig en volledig gewerkt Denkt ook mee en werkt heel netjes. Zeer tevreden!

Door P
Op 26 juni 2023
10

Zeer flexibel in de uiteindelijke datum van uitvoering, kwam op tijd en de klus vakkundig en snel uitgevoerd! Zeker een aanrader👍

Door S.D
Op 15 juni 2023
10

Niet zijn regio maar was redelijk in de buurt en kon mij helpen. Dat was mooi want hij was de enige die op Werkspot de klus kon aanpakken

Door A.V.H
Op 14 juni 2023
10

Snel gereageerd, prettige communicatie, snel een afspraak kunnen maken en vakkundig gerepareerd!

Door L
Op 9 juni 2023
10

Fijne service, punctueel en professioneel

Door S
Op 8 juni 2023
10

Heel aardig betrouwbaar netjes aaangelegd!! Ik zeg aanrader

Door L
Op 6 juni 2023
10

Het contact verliep uitstekend. Nette, vriendelijke man. Legt alles goed uit. De klus zelf was binnen half uurtje geklaard.

Door M
Op 29 mei 2023
10

Snelle berichtgeving, heldere communicatie en vlot.Keurige afhandeling.

Door C
Op 22 mei 2023
10

Prettig contact, snel beschikbaar. Klus netjes afgeleverd.

Door K.M
Op 21 mei 2023
10

Toilet repareren: Zitting is kapot

Door R.W
Op 20 mei 2023
10

Toilet repareren: Lekkage

Door A
Op 18 mei 2023
8

Keurige communicatie, snel geholpen met advies, nu afwachten of advies ook goed is

Door E.S
Op 14 mei 2023
10

Snel gekomen en klus snel en naar tevredenheid geklaard.

Door J.V
Op 11 mei 2023
10

Deskundig en professioneel uitgevoerd. Er werd precies uitgelegd wat er werd gedaan en waarom. Transparant. Vriendelijk, duidelijke communicatie. Nakomen van afspraken.

Door D
Op 2 mei 2023
10

Heel goed .

Door E
Op 27 april 2023
10

Alles top geregeld, goede uitleg. Aanrader!

Door A
Op 24 april 2023
10

Heldere uitleg. Betrouwbaar voorkomen. Verstand van zaken. Kan meedenken. Ik kan deze man van harte aanbevelen.

Door G
Op 23 april 2023
10

Fijne kerel die goed communiceert en adviseert