Teamfoto Appido
Werkzaam in Schiedam, hoofdvestiging Vlaardingen
Stappenplan voor het zelf aansluiten van uw radiator Redactie, 11 maart 2024

De oude radiatorkraan afsluiten met deze handige suggesties

Als uw radiator defect is of u wilt een nieuwe (design)radiator aanschaffen, presenteren we hier een praktisch stappenplan voor het zelf vervangen van een radiator. Bij het vernieuwen van de oude radiator is het belangrijk om de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te verlagen tot onder de 40 graden. Open de radiatoren die boven uw eigen radiator zitten om deze leeg te laten lopen.

Als de radiator die u wilt vervangen zich op het laagste punt bevindt, is het aan te raden een vulslang aan te sluiten op de vul- en aftapkraan. Als u de installatie wilt laten leeglopen, draai dan de kraan open. Wanneer de radiator die u wilt vervangen niet op het laagste punt zit, is het aan te raden om de juiste locatie te vinden en daar de vulslang aan te sluiten om de installatie leeg te laten lopen.

Deze warmtebron bevindt zich doorgaans op het laagste punt van uw huis. Koppel zowel de invoer- als uitvoerkoppelingen van de verwarmingsunit los. Haal de radiator zelf los en verwijder eventueel het bevestigingsmateriaal.

Uw oude radiator vervangen door een gloednieuw model

Na het verwijderen van de oude radiator, is het moment aangebroken om de nieuwe aan te sluiten. Bij gebruik van hetzelfde type radiator kunnen dezelfde bevestigingsbeugels worden gebruikt. Indien u een radiator met andere aansluitingen installeert, zorg dan dat de leidingen netjes verlengd worden met passend materiaal.

Een fitting maken tussen de buizen vereist de volgende handelingen. Zorg ervoor dat u de buis op de juiste lengte snijdt met de buizensnijder. Schuif vervolgens de moer over de buis. Plaats de knelring over de buis (oudere ringen kunnen niet hergebruikt worden). Duw de buis in de fitting en draai de moer stevig vast.

Nadat de af- en toevoer van de nieuwe radiator zijn verbonden en alle luchtventielen gesloten zijn, is het nodig om het systeem opnieuw te vullen via de waterkraan bij de ketel. Laat de slang eerst vullen met water voordat u deze aansluit op het systeem om extra ontluchting te voorkomen. Zodra u de kraan opent, laat het water stromen totdat de druk tussen 1,5 en 2 bar ligt. Mocht het nodig zijn, ontlucht de installatie dan opnieuw.

Wenst u een vakman in te schakelen?

Als het niet gelukt is of als u de voorkeur geeft aan hulp van een expert?Neem contact op met Appido om dit voor u te laten verzorgen. Via 010 600 1145 staan we u graag te woord om de mogelijkheden te bespreken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 010 600 1145

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Appido

Appido: Uw betrouwbare loodgietersbedrijf in regio Dordrecht, Gouda, Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam, Delft en omstreken


Welkom bij Appido, hét loodgietersbedrijf waar zowel zakelijke als particuliere klanten terecht kunnen. Met onze expertise en goed ambachtelijk vakmanschap staan we bekend om de hoogwaardige dienstverlening die we bieden. Onze focus ligt op allround loodgieterswerkzaamheden in de regio's Dordrecht, Gouda, Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam, Delft en de omliggende gebieden.


Breed scala aan diensten
Bij Appido bieden we een breed scala aan loodgieterswerkzaamheden. Onze professionele vakmensen zijn ervaren in de installatie, inspectie en reparatie van gasleidingen, waterleidingen, afvoersystemen, sanitair en leidingen. Voor een volledig overzicht van onze diensten kunt u terecht op onze pagina "Werkzaamheden". Hier vindt u gedetailleerde informatie over wat we te bieden hebben.


Samenwerking met andere specialisten
Als uw klus meer omvat dan alleen loodgieterswerkzaamheden, hoeft u zich geen zorgen te maken. We werken regelmatig samen met andere vakmensen, zoals tegelzetters, timmerbedrijven en ontstoppingsdiensten. Hierdoor kunnen we een complete oplossing bieden voor uw project, hoe groot of complex het ook is.


Renovatie en nieuwbouw
Naast reguliere loodgieterswerkzaamheden zijn we ook gespecialiseerd in renovatie- en nieuwbouwprojecten. Binnen ons uitgebreide netwerk hebben we ervaren specialisten op het gebied van nieuwbouw en renovatie. Door nauw met hen samen te werken, kunnen we efficiënt plannen en uw project tot een succes maken. Onze specialisten zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun expertise en ervaring en dragen het VAK-keurmerk.


24/7 spoeddienst
Soms zijn er noodsituaties waarbij snel handelen essentieel is. Denk aan waterlekkages, rioleringsproblemen of gasproblemen, vooral in de winter. Voor deze gevallen biedt Appido een 24/7 spoeddienst. We begrijpen de urgentie en zijn er om u te helpen wanneer u ons nodig heeft.


Neem contact met ons op
Voor spoedmeldingen raden we aan om telefonisch contact met ons op te nemen. Op deze manier kunnen we u het snelst bijstaan en direct een van onze medewerkers spreken. Voor alle andere vragen en diensten kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen. We staan klaar om u te helpen en streven naar uw tevredenheid.


Kies voor Appido, uw betrouwbare partner voor loodgieterswerkzaamheden in regio Dordrecht, Gouda, Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam, Delft en omgeving.


VCA

Reviews van Appido

Door A
Op 11 juli 2023
10

Kraantjes netjes geplaatst en een boiler goed verhangen. Omdat de meur zwak was heeft Appido de bevestiging versterkt. Aanrader

Door A
Op 1 juli 2023
10

Goede communicatie en goed werk!

Door M.J
Op 28 juni 2023
10

Heel vriendelijk en bovenal zeer zorgvuldig en volledig gewerkt Denkt ook mee en werkt heel netjes. Zeer tevreden!

Door P
Op 26 juni 2023
10

Zeer flexibel in de uiteindelijke datum van uitvoering, kwam op tijd en de klus vakkundig en snel uitgevoerd! Zeker een aanrader👍

Door S.D
Op 15 juni 2023
10

Niet zijn regio maar was redelijk in de buurt en kon mij helpen. Dat was mooi want hij was de enige die op Werkspot de klus kon aanpakken

Door A.V.H
Op 14 juni 2023
10

Snel gereageerd, prettige communicatie, snel een afspraak kunnen maken en vakkundig gerepareerd!

Door L
Op 9 juni 2023
10

Fijne service, punctueel en professioneel

Door S
Op 8 juni 2023
10

Heel aardig betrouwbaar netjes aaangelegd!! Ik zeg aanrader

Door L
Op 6 juni 2023
10

Het contact verliep uitstekend. Nette, vriendelijke man. Legt alles goed uit. De klus zelf was binnen half uurtje geklaard.

Door M
Op 29 mei 2023
10

Snelle berichtgeving, heldere communicatie en vlot.Keurige afhandeling.

Door C
Op 22 mei 2023
10

Prettig contact, snel beschikbaar. Klus netjes afgeleverd.

Door K.M
Op 21 mei 2023
10

Toilet repareren: Zitting is kapot

Door R.W
Op 20 mei 2023
10

Toilet repareren: Lekkage

Door A
Op 18 mei 2023
8

Keurige communicatie, snel geholpen met advies, nu afwachten of advies ook goed is

Door E.S
Op 14 mei 2023
10

Snel gekomen en klus snel en naar tevredenheid geklaard.

Door J.V
Op 11 mei 2023
10

Deskundig en professioneel uitgevoerd. Er werd precies uitgelegd wat er werd gedaan en waarom. Transparant. Vriendelijk, duidelijke communicatie. Nakomen van afspraken.

Door D
Op 2 mei 2023
10

Heel goed .

Door E
Op 27 april 2023
10

Alles top geregeld, goede uitleg. Aanrader!

Door A
Op 24 april 2023
10

Heldere uitleg. Betrouwbaar voorkomen. Verstand van zaken. Kan meedenken. Ik kan deze man van harte aanbevelen.

Door G
Op 23 april 2023
10

Fijne kerel die goed communiceert en adviseert