Uw douchekraan ontkalken zo pakt u het aan

Als u uw douche schoonhoudt, denkt u misschien vooral aan de douchekop. Het ontsmetten van de douchekraan wordt echter vaak over het hoofd gezien, hoewel hier ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter het bedienen van uw douchekraan bemoeilijken.

Kalkaanslag maakt het bedienen van de kraan moeilijker en kan het zelfs onmogelijk maken. Kortom, zeer onhandig. Lees hier hoe u het beste uw douchekraan kunt ontkalken op een zeer efficiënte wijze.

Onthul hoe u op een simpele manier uw douchekraan kunt ontkalken

Pak een doek en maak deze vochtig met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf dit over de douchekraan. Vermijd het direct aanbrengen van reinigingsmiddelen op de douchekraan om chemische reacties en schade te voorkomen. Gun het schoonmaakmiddel wat tijd om in te werken op de douchekraan. De lengte van deze inwerktijd kan variëren afhankelijk van het product dat u gebruikt.

Het reinigen van de douchekraan vereist het afspoelen met water en een beetje afwasmiddel. Let erop dat het schuursponsje niet te ruw is bij het schoonmaken van kalkaanslag, om beschadigingen te voorkomen. Zorg ervoor dat u de douchekraan droogt met een zachte doek om een glanzend effect te bereiken na het uitvoeren van de andere stappen.

Tips ter voorkoming van kalkaanslag in uw douchekraan

U kunt overwegen een waterontharder aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche nauwkeurig af, droog het nogmaals af en gebruik geen harde schoonmaakmiddelen. Met deze hulpmiddelen voorkomt u kalkaanslag in de douche. Indien u na het implementeren van deze instructies en suggesties nog steeds problemen ondervindt, aarzel dan niet om met Appido in contact te treden.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1145

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Eenvoudige manieren om veelvoorkomende lekkages te voorkomen
> Stappenplan voor het zelf aansluiten van uw radiator
> Wat te doen bij een lekkende kraan