Eenvoudige manieren om veelvoorkomende lekkages te voorkomen

Als er een lekkage ontstaat, kan dit niet alleen hinderlijk zijn, maar ook grote schade aan uw woning veroorzaken. Door bepaalde acties te ondernemen, kunt u voorkomen dat veelvoorkomende lekkages optreden en uw leidingwerk in optimale conditie houden. De volgende richtlijnen helpen bij het voorkomen van de meest gebruikelijke lekkages.

Het bekijken van de leidingen

Een van de meest efficiënte manieren om lekkages te voorkomen, is door regelmatig uw leidingen te inspecteren. Kijk uit voor signalen van corrosie, roest of kleine scheurtjes. Het tijdig opsporen van problemen kan voorkomen dat ze leiden tot grote lekken.

Inspecteer de afdichtingen

Het is gebruikelijk dat afdichtingen rond kranen en leidingen na verloop van tijd slijtage vertonen. Het is slim om regelmatig te checken of de afdichtingen in goede staat zijn en zo nodig te vervangen. Een goede afdichting voorkomt dat er water ontsnapt en vermindert het risico op lekkages.

Houd de afvoer vrij van vuil om problemen te voorkomen

Vermijd verstoppingen door geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten in de afvoer te deponeren. Door verstoppingen te voorkomen, kunt u effectief het risico op lekkages minimaliseren. Verhinder dat vuil en puin uw leidingen binnendringen door een zeefje in de gootsteen te plaatsen.

Houd uw waterdruk nauwlettend in de gaten

Een verhoogde waterdruk kan schade veroorzaken aan de leidingen en lekkages doen ontstaan. Controleer regelmatig de waterdruk en pas deze aan als dat nodig is. Door het gebruik van een basis drukregelaar kunt u schade voorkomen.

Hou uw huis lekvrij door veelvoorkomende lekkages te voorkomen met deze handige aanwijzingen

Tijdens de wintermaanden kunnen bevroren leidingen lekkages veroorzaken. Een maatregel om bevroren leidingen te voorkomen, is door leidingen in onverwarmde ruimtes te isoleren en bij zeer koud weer druppelsgewijs water uit de kranen te laten stromen. Door deze maatregelen te nemen, kunt u voorkomen dat de leidingen bevriezen en beschadigd raken.

Zorg voor regelmatig onderhoud om lekkages te voorkomen

Om grote reparatiekosten en ongemak te voorkomen, is het verstandig om regelmatig onderhoud te plegen en kleine problemen meteen aan te pakken. Het is verstandig om preventieve acties te ondernemen in plaats van te moeten genezen bij loodgieterswerkzaamheden. Mocht u geconfronteerd worden met een lekkage in uw huis, neem dan direct contact op met Appido voor een snelle oplossing. Bel 010 600 1145 om een afspraak te maken.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1145

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Stappenplan voor het zelf aansluiten van uw radiator
> Uw douchekraan ontkalken zo pakt u het aan
> Wat te doen bij een lekkende kraan