Gootsteen ontstoppen Schiedam

De noodzaak voor gootsteen ontstoppen ligt altijd op de loer. Je kunt nog zo voorzichtig zijn met vetresten, altijd een afvoerzeefje gebruiken en toch kan je afvoer naar verloop van tijd verstopt raken.

Je kunt zelf gelukkig een heleboel doen om de verstopping op te lossen. Meestal gaat dat prima, maar soms lukt het gewoon niet met de huis-tuin-en-keuken tips die je overal op internet kunt vinden. Dan is de verstopping gewoon te hardnekkig. Of het aangekoekte vuil in je afvoerleiding is zo hard geworden dat het niet gemakkelijk meer loslaat.

In die situatie kun je bellen naar 085 - 106 1600 voor hulp bij een gootsteen ontstoppen. de door ons aangedragen professional controleert bij het ontstoppen ook direct of je afvoerleidingen nog in orde zijn. Is de situatie wat minder dringend en wil je vooraf graag een offerte, maak dan gebruik van het contactformulier.

Hoe herken je een verstopte gootsteen?

De meest voor de hand liggende manier om een verstopte gootsteen te herkennen is als het water langzamer of niet meer wegloopt. Negeer dat vooral niet. Meestal gaat het niet vanzelf weer weg.

Hoor je borrelende geluiden uit de afvoer komen? Of hoor je deze geluiden na het doorspoelen van de wc? Ook dat duidt op een verstopping. Verder is een sterke rioollucht een indicatie dat er wat aan de hand is. Dat kan een verstopping zijn, of een lekkage, of bijvoorbeeld het droogstaan van de sifon onder de wasbak.

Oorzaken verstopte gootsteen Schiedam

De meest voorkomende oorzaak van een verstopte gootsteen blijft toch het vuil dat zich ophoopt in de afvoerleidingen. Wees daarom altijd voorzichtig met vloeibaar vet. Als je dat door de gootsteen spoelt kan het gaan stollen in de leidingen. Naar verloop van tijd koekt er allerlei ander vuil aan vast en wordt de ruimte waardoor het afvalwater weg kan stromen steeds smaller.

Een verstopping kan ook te maken hebben met de manier waarop je afvoerbuizen zijn aangelegd. Als het minder goed gedaan is, met veel haakse bochten is de kans op een verstopping stukken groter. Ook het materiaal van de afvoerbuizen kan een rol spelen. Heb je nou nog hele oude afvoerbuizen van gietijzer dan kan dat er ook mee te maken hebben. Deze zijn vaak te ruim en slibben daardoor makkelijker dicht.

Zelf gootsteen ontstoppen Schiedam

Als het water wat minder makkelijk weg loopt is er van alles dat je zelf kunt proberen om de verstopping op te lossen. Hoewel chemische gootsteenontstoppers soms goed werken raden we het gebruik hiervan toch af. Je afvoerleidingen zelf worden er ook door aangetast, waardoor ze sneller slijten en je eerder te maken krijgt met lekkages.

Je kunt net zo goed soda gebruiken met warm water, of in combinatie met azijn. Een nachtje laten intrekken en naspoelen met warm water. En heb je nog zo’n mooie plopper liggen dan lukt het misschien ook wel om daarmee de verstopte leiding weer vrij te maken.

Even de sifon reinigen doet vaak ook wonderen. Het vuil hoopt zich op in de zwanenhals onder je gootsteen. Je kunt deze gemakkelijk losdraaien, reinigen en weer vastzetten.

Contact voor gootsteen ontstoppen in Schiedam

Lukt het je nou niet om zelf de verstopping op te lossen bel dan even naar 085 - 106 1600. Dan komt de door ons aangedragen professional je helpen. We hebben vaak net even wat meer middelen om de verstopping te verhelpen. Zo gebruiken we onder andere hogedrukreiniging en ontstoppingsveren.

En mocht blijken dat er meer aan de hand is, een kapotte leiding of een onhandig geplaatste afvoer, kunnen we dat ter plekke herstellen. Wil je graag eerst een offerte, geef dan je opdracht door via het contactformulier. Dan helpen we je snel van je verstopte gootsteen af.